Hakkeen siirtolaitteet

Varasto- ja siirtolaitteet

Heizomat-järjestelmä varustetaan yleensä Heizomat-tehtaan omalla nivelvarsipurkaimella. 

Jousipurkain soveltuu erinomaisesti suurienkin kattiloiden syöttämiseen, rajoituksina ovat vain varaston muoto ja päälleajomahdollisuuden puuttuminen ellei rakenneta siltoja purkaimen päälle.

Heizomat-laitteistoa voidaan ruokkia myös muilla purkainlaitteilla kuten tankopurkaimilla. Heizomat-jousipurkain mahdollistaa hakelämmityksen rakentamisen monin eri tavoin.

 

Nivelvarsipurkain ja siirtoruuvi

VARMA JA YKSINKERTAINEN HAKKEENSIIRTO

Heizomat-nivelvarsipurkain on jo vuonna 1982 kehitetty vahva ja toimiva laite hakkeen siirtoon varastosta kattilalle. Nivelvarsipurkaimen kulmavaihde kestää 5000 Nm väännön ja se on varustettu kolmoistiivistyksellä. Näin pöly ei pääse vaihteeseen eikä öljy sieltä ulos.

Nivelvarsipurkain on varustettu kahdella nivelletyllä varrella,  jotka siirtävät haketta ruuvin avoimeen kaukaloon. Purkaimen varret ovat jousikuormitteiset, ja kärjissä on piikit jotka irrottavat haketta. Siirtoruuvi siirtää hakkeen kattilalle. Siirtoruuvin akseli on 50mm paksu ja ruuvin lehti on 6-8 mm vahva. Varaston osalla ruuvin lehti on ruostumatonta terästä. Ruuvin päässä on nokat ja vastaterä jotka murskaavat tikut.

Heizomat -purkaimen ajatus poikkeaa jonkin verran muista purkainlaitteista sillä nivelvarsipurkain purkaa hakkeen varaston keskeltä alkaen ruuville, eli syö kasaa sen verran mitä ruuvi ehtii kuljettaa. Purkain ei siirrä hakemassaa varastossa, siksi varaston seiniin ja muihin rakenteisiin ei tule purkaimesta rasitusta. Heizomat -purkain on hyvin energiatehokas, sähkönkulutus ja moottorin koko on varsin kohtuullinen.

Purkaimen erilliskäyttö

Perinteisesti nivelvarsipurkaimet saavat voimansa siirtoruuvin kautta, eli kun ruuvi pyörii, samalla pyörii purkain. Purkaimen halkaisijan ollessa suuri, tai kattilan ollessa suuri, tulee eteen se ettei purkain ehdi täyttää ruuvia sitä mukaa kun ruuvi vie haketta kattilaan. Purkaimen erilliskäytöllä saadaan ongelma ratkaistua, purkaimen ja ruuvin käyntiajat voidaan asettaa halutuiksi, ja lisäksi kahden moottorin käyttö tuo purkaimelle lisää voimaa. Purkaimen moottori on kattilahuoneessa siirtoruuvin vieressä, voima välitetään akselilla purkaimelle.

 

Ketjukolakuljetin

Usein hakelämmityslaitteita suunniteltaessa eteen tulee tilanne että polttoaine pitäisi saada kulkemaan ylöspäin. Heizomat-ketjukolakuljetin auttaa tähän ongelmaan, suoraan siirtoruuvin päähän liittyvä nousukuljetin nostaa polttoaineen tarvittaessa 6m korkeuteen, max. nousukulma 45 astetta. Nousukuljetin pyörii samalla moottorilla siirtoruuvin kanssa, eikä vaadi korkeuseroa, vaan ruuvi voi kulkea lähes lattiaa myöden josta kuljetin lähtee ylös.

Tekniset tiedot

  • Varastotilan halkaisija min: 1 m
  • Varastotilan halkaisija max: 7 m
  • Hakekasan korkeus max: 18 m
  • Ruuvin läpimitta: alk. 110/90 mm
  • Akselin läpimitta: 50 mm
  • Ruuvin lehden paksuus: 6 - 8 mm
  • Ruuvin pituus max: 6 m
  • Purkulaitteen vaihteen rakenne: Huoltovapaa hammasvaihde, vääntömomentin kesto 5000 Nm

Siirry katsomaan erilaisia ratkaisuja